Cantine Torrevento Puglia IGT Castel del Monte Pezzapiana
Cantine Torrevento Puglia IGT Castel del Monte Pezzapiana

Cantine Torrevento Puglia IGT Castel del Monte Pezzapiana

11,80

De Pezzapiana is een mooie sappige en fruit gedomineerde wijn. Hij heeft fijne aroma’s van rijpe appel, bloemen en exotisch fruit.

Gratis thuisbezorgd in Venlo e.o.

  • Klanten geven +WINE een 9.6/10
  • Wijn van gerenommeerde wijnhuizen
  • Veilig online betalen met uw eigen bank

 

Beschrijving

Cantine Torrevento is gevestigd in het noorden van Apulia (provincie Bari). Haar wijngaarden zijn gelegen aan de voet van Castel del Monte. Een kasteel welke door Frederik de 2e is gebouwd in de 13e eeuw en welke inmiddels tot Unesco erfgoed behoort. Dit kasteel bevind zich in het hart van het Alta Murgia Nationaal Park. Catine Torrevento produceert haar  wijnen op een volledig duurzame manier zoals is voorgeschreven.  Focus ligt daarbij op het het gebruik en herstel van lokale druivenrassen die juist hier goed tot zijn recht komen.

Torrevento is al meer dan 20 jaar gecertificeerd het het duurzaamheid certificaat “Equalitas”, waarmee de duurzaamheid op het gebied van milieu, ethiek en economie wordt bevestigd. Het wijnhuis is altijd al vrij toegankelijk  geweest voor projecten van de gemeenschap, proeverijen en rondleidingen door de wijngaard en kelders. Hiermee delen zij hun passie voor wijn maken en de interactie met de natuur met haar bezoekers.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Druivenras

Bombino bianco, Pampanuto

Wijnhuis

Cantine Torrevento

Land

Italië

Streek

Puglia

Jaar

2022

Alcoholpercentage

12