Gratis verzending in Gemeente Venlo            Geleverd binnen 3 werkdagen

Nieuws        Over ons

BODEGAS ANADAS CARE

Hét bewijs dat wijn maken een echte kunst is!

Bodegas Anadas ligt midden in D.O. Cariñena, in de regio Aragón, het noordoosten van Spanje. Vlakbij Zaragoza welke de hoofdstad is van de regio. Een regio die naast zijn rijke historische verleden ook bekend staat om zijn kunstzinnigheid. 

Het wijnhuis is opgericht door de heer Anadas en bestaat sinds 1932. Het is daarmee één van de oudste familiebedrijven in deze regio. Zij beschikken nu over een hypermodern wijndomein en kunnen daardoor jaarlijks mooie wijnen van een consistent niveau maken. Hiervoor hanteren zij de merknaam CARE waaronder een breed assortiment van witte, rode en rosé wijnen gemaakt worden. Het overgrote deel van de wijnen is echter rood op basis van de Garnacha druif. CARE is afkomstig uit de romeinse tijd, dit was destijds de naam van het huidige Cariñena. Vanuit Engelstalig oogpunt kunnen we Care ook interpreteren, als zijnde de zorgzaamheid en het respect dat Bodegas Añadas laat zien bij het maken van al hun wijnen.

Iedere wijn uit het CARE assortiment heeft een uniek etiket dat ontworpen is door de Spaanse kunstenaar Enrique Torrijos. Dit zorgt voor een moderne en artistieke uitstaling die past bij het wijnhuis en zijn regio. Één wijn mag wat ons betreft nog extra in de schijnwerpers staan. Het gaat om de heerlijke Solidarity rosé van Cabernet Sauvignon. Bodegas Anadas stort namelijk jaarlijks een deel van de opbrengst aan het Spaanse Kankerfonds. 

De wijngaarden van Bodegas Anadas strekken zich uit over vier domeinen. De grootste twee zijn Bancales en Cadillos, die ieder 50 hectaren groot zijn. De andere twee zijn Peña Negra en Zagalcerro, die gelegen zijn op steile hellingen. Alle wijngaarden liggen binnen 5 tot 10 km van het wijndomein. De meest aangeplante druiven zijn Garnacha tinto en Garnacha blanco, aangevuld met temperanillo, Syrah, Merlot en Chardonnay. Ieder heeft zijn inbreng in de uitstekende kwaliteit die het wijnhuis weet te realiseren.

+WINE werkt sinds haar oprichting veel met de CARE wijnen Bodegas Anadas. Wat ons opvalt is de goede prijs – kwaliteitsverhouding en het consistente niveau. Het is ieder jaar weer een feest om de nieuwe wijnen te proeven en te drinken!

[products columns=”4″ attribute=”wijnhuis” terms=”CARE”]

Gratis verzending

Op alle bestellingen in Venlo of boven €150

Retourneren

14 dagen bedenktijd

Ruime collectie

Wijnen uit heel de wereld

100% Beveiligde betaling

Via iDeal