Gratis verzending in Gemeente Venlo            Geleverd binnen 3 werkdagen

Nieuws        Over ons

Domain De La Janasse

Domain de la Janasse staat niet alleen bekend om haar reeks uitmuntende Châteauneuf-du-Pape-wijnen. Ook de kwaliteit van de druiven uit de AOC Côtes-du-Rhône is vaak beter dan menig concurrent in deze streek.

Het verhaal van Domain de la Janasse is begonnen in 1967 toen Aimé Sabon de wijngaarden van zijn vader overnam. Hij bouwde een eigen wijnkelder om zelf wijnen van hoge kwaliteit te gaan produceren. Zo veranderde het familiebedrijf van druiventeler naar wijnmaker en ontstond Domain de la Janasse. Deze is vernoemd naar de familieboerderij die gelegen is in La Janasse in de Courthézon. Het domain is sinds die tijd sterk uitgebreid van 15 hectare naar nu in totaal 90 hectare. Inmiddels hebben zoon Christophe en dochter Isabelle ook hun intreden gedaan in het familiebedrijf. Het lijkt er dus op dat het Domain ook een volgende generatie in de familie zal blijven.

In totaal beschikken zij over 60 percelen die vrijwel allemaal gelegen zijn in de wereldberoemde appelatie Chateauneuf-du-Pape. Ieder perceel heeft een ander type ondergrond waardoor er een unieke mozaiek aan terroirs ontstaat. De witte druiven en de syrah worden het liefste verbouwd op zanderige kalkstenen bodems met een ligging naar het Oosten. Hierdoor krijgen zij voldoende koeling waardoor de frisheid en de zuren behouden blijven. De mouvèdre druif wordt geplant op kleikalkstenen bodems die bedekt zijn met rivierrotsen. Deze combinatie zorgt voor een perfecte rijping.

Vanwege de geografische spreiding van de 60 percelen is het mengen van de verschillende druiven een complex proces. Domain de la Janasse slaagt er echter keer op keer weer in om bijzondere en kwalitatief hoogstaande wijnen te produceren. Enkele beroemde cuvees zijn Chaupin, Les Garrigues, Terre ‘Argille en Terre de Bussières.

Wij van +WINE zijn zeer enthousiast over Domain de la Janasse. Het is een top wijnmaker die naast de speciale cuvees ook zeer mooie lager geprijste wijnen maakt. Ieder jaar weer van uitmuntende kwaliteit die bij vele van onze afnemers in de smaak vallen. Heb jij ze al geproefd?

[products columns=”4″ attribute=”wijnhuis” terms=”De La Janasse”]

Gratis verzending

Op alle bestellingen in Venlo of boven €150

Retourneren

14 dagen bedenktijd

Ruime collectie

Wijnen uit heel de wereld

100% Beveiligde betaling

Via iDeal