Burmester, Tawny Port

11.40

Artikelnummer: BUR2 Categorieën: , , , Tags: , , , , ,

Deze mooie tawny port heeft een heldere bruine kleur die pas bij dit type port. Hij heeft aroma’s van heerlijk rijp fruit en vanille met een zachte lange afdronk.


Deze wijn is lekker bij

desserts met karamel, koffie, gedroogd fruit,  gebak met hazelnoot of (brie) kazen

 

Achtergrondinformatie

De familienaam ‘Burmester’ komt van het Duitse woord „Burgmeester“ (Burgemeester) – aangezien de familie uit het kleine stadje Moelln in Noord-Duitsland kwam. In 1730 richtten Henry Burmester en John Nash een graanhandel op in Londen onder de naam Burmester & Nash. In 1750 verhuisde het bedrijf naar Vila Nova de Gaia en begonnen zij met het verschepen van Port naar de Britse Eilanden en de rest van Europa. In Londen was het bedrijf zeer actief. De commerciële en financiële activiteiten van defamilie Burmester werden zeer gewaardeerd in London. Zo is de meest bekende straat in de wijk Wimbledon de ‘Burmester Road’.

Beschrijving

Onze wijnen

Voor elke gelegenheid de mooiste wijn

Bekijk hier ons volledig assortiment

populaire wijnen

De hardlopers

Onze klanten vertellen

  • Voor een feest wijnadvies gevraagd aan de heren van +WINE. Ze hebben me lekkere wijnen aangeboden die ik direct aan de deur geleverd kreeg. Top service!

    Remy Nagelmaeker
    Remy Nagelmaeker
  • Door hun persoonlijk advies kreeg ik precies de wijnen geleverd die ik lekker vind. En nabestellen is enorm gemakkelijk. Mijn wijnrek zal niet snel meer leeg zijn!

    Lotte Selen
    Lotte Selen

Extra informatie

Land van herkomst

Portugal

Soort wijn

Rode tawny Port

Wijnhuis

Burmester

Hoeveelheid

0.75 liter

Andere suggesties…

0
0
0
0
Burmester_Ruby_Port_PluswineVerkoop wijn
Open chat