Dr. Bùrklin – Wolf, Riesling BIO

13.60

Artikelnummer: BURK11015 Categorieën: , , Tags: , , ,

100% Riesling

De neus van deze heerlijke witte wijn geurt verfrissend en elegant met aroma’s van appel en limoen. De aanzet is fruitig (peer en grapefruit) met fijne mineralige tonen. De afdronk is elegant, verfrissend en ongecompliceerd!

 

Deze wijn is lekker bij

Deze basis Riesling is niet alleen een goede match bij lichte, frisse gerechten, maar ook een ideale begeleider voor volledige maaltijden.Lekker bij Mediterrane gerechten, gevogelte, visgerechten, schaal- en schelpdieren.

 

Niet zomaar een droge witte wijn

De wijnstokken staan aangeplant in diverse Lagen in Wachenheim, Deidesheim en Ruppertsberg. De oogst gaat helemaal handmatig en gebeurt uiterst selectief in september en oktober.

 

Beschrijving

Lange wijn traditie voor Dr. Bùrklin – Wolf

De traditie van domein Dr. Bürklin-Wolf begint in 1597 en is een van de grootste en belangrijkste landgoederen in Duitsland. 85 ha top-wijngaarden, gelegen in het unieke landschap van Mittelhaardt, worden gebruikt om hoge kwaliteit Riesling te produceren.

De wijnstokken staan aangeplant in diverse Lagen in Wachenheim, Deidesheim en Ruppertsberg.

Revolutionaire biodynamische productie

In 1990 nam Bettina Bürklin-von Guradze het landgoed over van haar ouders en sindsdien leidt ze het domein met haar eigen visie. De beslissing om de wijngaarden te classificeren volgens de Bourgondische traditie, alsook de beslissing om alle wijngaarden te gaan bewerken volgens biodynamische productiemethoden was absoluut een revolutionaire beweging in de Duitse wijnbouw. Het domein wordt nog altijd beschouwd als een pionier voor verandering.

Meer informatie over dit wijnhuis: www.buerklin-wolf.de

 

 

Extra informatie

Land van herkomst

Duitsland

Druivenras

100% Riesling

Soort wijn

Wit

Wijnhuis

Dr. Bürklin-Wolf

Jaar

2015

Hoeveelheid

0.75 liter

0
0
0
0
Open chat