Clarendelle Bordeaux AC 2012

18.50

Artikelnummer: CLARE02011 Categorieën: , , Tags: , , , , , ,

Hoe smaakt de wijn

Complexe aroma’s van kersen en zwarte bessen sieren de neus en in de mond zijn stevige, maar fijne tannines aanwezig. De mooie zuren geven frisheid en elegantie aan deze wijn. De afdronk is krachtig en houd lang aan.

Achtergrondinformatie

Clarence Dillon, een vermogende Amerikaan, bezocht in 1934 Bordeaux. Hier raakte hij volledig in de ban van het befaamde Château Haut-Brion en wist dit kostbaar juweel voor zich te winnen. De aankoop van het domein was in 1935 een voldongen feit. Dit is voor de familie Dillon het begin van een jarenlange verbintenis en toewijding aan het geroemde wijndomein, alsook aan de wijnen uit de Bordeaux regio.

Jaar in, jaar uit werden vele innovaties en verbeteringen toegepast om het totaalplaatje zo perfect mogelijk te maken. In 1983 kocht de familie eveneens het naastgelegen landgoed Château la Mission Haut-Brion.Dit resulteerde erin, dat vandaag de dag het familiebedrijf 5 wijnen bezit van ongekende reputatie. In 2005, meer dan zeventig jaar na aankomst van Clarence Dillon in Bordeaux, start zijn achterkleinzoon Prins Robert de Luxembourg een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de familie Dillon door Clarence Dillon Wines op te richten. Clarence Dillon Wines is gespecialiseerd in het produceren en verkopen van Premium Bordeaux wijnen onder de naam Clarendelle.

De wijnstokken staan aangeplant op 2 verschillende bodemsoorten, die typisch zijn voor de appelatie t.w.: kalksteen en klei. De opbrengsten worden zeer laag gehouden om zo een optimale kwaliteit te garanderen. De druiven worden manueel geoogst in verschillende facetten van begin september tot medio oktober.

Extra informatie

Land van herkomst

Frankrijk

Druivenras

78% Merlot, 17% Cabernet Sauvignon en 5% Cabernet Franc.

Soort wijn

Rood

Wijnhuis

Clarence Dillon Wines

Jaar

2011

Hoeveelheid

0.75 liter

0
0
0
0