Domaine de la Janasse Viognier

20.00

Artikelnummer: JANA02 Categorieën: , , Tags: , ,

Hoe smaakt de wijn

In de neus het typische karakter van een Viognier; bloemig en verfrissend. Een mondvullende, intense en fruitige wijn met aangename verfrissing in de afdronk.

Achtergrondinformatie

In 1967 neemt Aimé Sabon de wijngaarden over van zijn vader die de druiven toen nog naar een coöperatie bracht. Hij besloot een eigen wijndomein op te richten, Domaine de la Janasse. Dit domein werd genoemd naar de familieboerderij gelegen in Courthézon, in “La Janasse”. Aimé was zich erg bewust van het potentieel van deze prachtige streek en hij twijfelde dan ook niet om het gebied uit te breiden met nieuwe percelen. Waar La Janasse vroeger begon met 15 ha, omvat het nu reeds 90 ha.

Sinds 1991 helpt Christophe Sabon zijn vader en 10 jaar later voegde ook zijn zus Isabelle zich toe aan het team. Door de gefragmenteerde structuur (meer dan zestig kavels) bestaat Domaine de La Janasse uit een mozaïek van terroirs. Deze verspreiding van terroirs zorgt voor een grote complexiteit in de assemblages en leveren ook speciale cuvées op zoals Chaupin, Les Garrigues, Terre d’Argile en Terre de Bussières. La Janasse werd in een paar jaar tijd één van de pareltjes van Châteauneuf-du-Pape.

Extra informatie

Land van herkomst

Frankrijk

Druivenras

100% Viognier

Soort wijn

Wit

Wijnhuis

Domaine de la Janasse

Jaar

2015

Hoeveelheid

0.75 liter

0
0
0
0
Open chat