McManis Family Vineyards, Petit Sirah

16.20

Artikelnummer: MANI03015 Categorieën: , , Tags: , , , , ,

Hoe smaakt de wijn

De wijn heeft zachte tannines en het houtgebruik is goed uitgebalanceerd. Donkere, rijke kleur met aroma’s van bosbessen en kruidigheid.

Achtergrondinformatie

De McManis wijngaarden zijn gelegen in de buurt van de koele invloeden van de San Joaquin en Stanislaus Rivers, ten zuiden van Lodi, nu bekend als de River Junction. Het bedrijf is opgericht in 1990 door Ron en Jamie McManis, de 4e generatie wijnbouwers. Zoon Justin en dochter Tanya zijn ook al actief in het familiebedrijf. De McManis familie verbouwt sinds 1938 druiven in deze regio.

Tegenwoordig beschikt de familie over een areaal ter een grootte van 1200 ha, verdeeld over een tiental wijngaarden die allen over het certificaat “Green Winery” beschikken. Met veel aandacht voor de natuur worden arbeidsintensieve methodes toegepast zoals het verwijderen van blad en er wordt voortdurend geïnvesteerd in nieuwe technieken.

De visie van het bedrijf: het produceren van de mooiste wijnen en druiven in de Noordelijke San Joaquin Vallei met duurzame wijnbouw, alsook het verlenen van een zo goed mogelijke service.

Extra informatie

Land van herkomst

USA

Druivenras

100% Petite Sirah.

Soort wijn

Rood

Wijnhuis

McManis Family Vineyards

Jaar

2015

Hoeveelheid

0.75 liter

0
0
0
0
Open chat