San Marzano Salento IGP, Negroamaro

22.20

Hoe smaakt de wijn

Complexe en langdurige aroma’s van specerijen, zacht fruit en kersen in de neus. Een volle wijn, die zacht is en goed in balans met een plezierige, lange afdronk.

Achtergrondinformatie

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo “Cantine San Marzano” op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia.

Puglia is gelegen in het hart van de veelgeprezen DOC “Primitivo di Manduria”, tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en de Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

De bodem bestaat voornamelijk uit fijne, rode aarde, kalksteen en rotsgesteente.

 

Extra informatie

Land van herkomst

Italië

Druivenras

100% Negroamaro

Soort wijn

Rood

Lekker bij

Een goede begeleider bij diverse voorgerechten, rood vlees, wild en pecorino kazen. Een wijn om bij weg te dromen.

Wijnhuis

San Marzano

Jaar

2014

Hoeveelheid

0.75 liter

0
0
0
0
Open chat