San Marzano, Il Pumo Negroamaro

6.95

Een volle zachte rode wijn van 100% negroamaro. Naast de aroma’s van donker fruit als zwarte kers en zwarte bes tevens wat kruidigheid. De wijn is in evenwicht en heeft een heerlijke lange afdronk.


Deze wijn is lekker bij

Voorgerechten met sterke smaken, alle vleesgerechten en rijpe kazen.

 

Achtergrondinformatie

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo “Cantine San Marzano” op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia.

Puglia is gelegen in het hart van de veelgeprezen DOC “Primitivo di Manduria”, tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en het Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

 

Beschrijving

Onze wijnen

Voor elke gelegenheid de mooiste wijn

Bekijk hier ons volledig assortiment

populaire wijnen

De hardlopers

Onze klanten vertellen

  • Voor een feest wijnadvies gevraagd aan de heren van +WINE. Ze hebben me lekkere wijnen aangeboden die ik direct aan de deur geleverd kreeg. Top service!

    Remy Nagelmaeker
    Remy Nagelmaeker
  • Door hun persoonlijk advies kreeg ik precies de wijnen geleverd die ik lekker vind. En nabestellen is enorm gemakkelijk. Mijn wijnrek zal niet snel meer leeg zijn!

    Lotte Selen
    Lotte Selen

Extra informatie

Land van herkomst

Italië

Druivenras

100% Negroamaro

Soort wijn

Rood

Wijnhuis

San Marzano

Jaar

2017

Hoeveelheid

0.75 liter

Andere suggesties…

0
0
0
0
swine.nl/wp-content/uploads/2019/02/il-pumo-sauv-malv-klaar.jpg
Open chat