Cusumano, Etna DOC alta Mora Bianco

20.60

Artikelnummer: CUSU06016 Categorieën: , , Tags: , , , ,

Hoe smaakt de wijn

Mooie goudgele kleur. Het vulkanisch gesteente in de bodem komt tot uitdrukking in de wijn, naast aroma’s van drop, hooi en tijm. Imposante, goed gestructureerde wijn met een mooie en kruidige lengte.

Achtergrondinformatie

In 2013 kochten de Siciliaanse wijnproducenten Alberto en Diego Cusumano 18 hectare bestaande wijngaarden tussen de districten Guardiola, Feudo di Mezzo, Solicchiata en Verzella, op de noordelijke helling van de grootste vulkaan in Europa:de Etna.

Etna wijnen zijn booming en steeds meer producenten ontdekken het energieke terroir van deze berg. Het project ging van start, na veelvuldig onderzoek, met de reconstructie van de Guardiola terrassen op een hoogte van 800 tot 1000 m boven het zeeniveau en er werd een wijnhuis gebouwd. Deze werd Alta Mora genoemd, geïnspireerd op de locatie en de schoonheid van het landschap. Het moderne, innovatieve en milieuvriendelijke wijnhuis staat in Verzella op lavarotsen die samen met de natuurlijke isolatie (deels ondergronds) en het gebruik van bio-energie zorgen voor koeling in de zomer en isolatie in de winter.

Extra informatie

Land van herkomst

Italië

Druivenras

100% Carricante

Soort wijn

Wit

Wijnhuis

Cusumano

Jaar

2016

Hoeveelheid

0.75 liter

1
1
1
1