fbpx

San Marzano, Talò Verdeca

9.80

Deze vollere witte Italiaanse wijn heeft een stro gele kleur met gouden tinten. Hij heeft aroma’s van rijp fruit en vanille en blijft mooi sappig.


Deze wijn is lekker bij

Visgerechten en  gerechten met schaal- en schelpdieren

 

Achtergrondinformatie

In 1962 bundelden 19 wijnboeren uit San Marzano hun krachten en richtten zo “Cantine San Marzano” op. Tegenwoordig telt deze coöperatie meer dan 1200 telers en maakt het gebruik van moderne en technologisch geavanceerde installaties zonder afbreuk te doen aan de zeer oude wijntraditie van Puglia.

Puglia is gelegen in het hart van de veelgeprezen DOC “Primitivo di Manduria”, tussen twee zeeën (Ionische en de Adriatische Zee). De provincies Taranto en Brindisi bieden een landschap waar wijngaarden en olijfbomen zij aan zij groeien op een rode ondergrond. Deze bodem en het Middellandse Zee terroir spelen een essentiële rol in de productie van hoogwaardige wijnen. Het klimaat is extreem, met moeilijke omstandigheden: droogte, vorst, Sirocco wind. Toch zorgen deze gepassioneerde wijnmakers ervoor dat zelfs druiven uit de oudste wijngaarden volle en elegante wijnen opleveren.

 

Extra informatie

Land van herkomst

Italië

Druivenras

Verdeca

Soort wijn

Wit

Wijnhuis

San Marzano

Jaar

2017

Hoeveelheid

0.75 liter

Andere suggesties…

0
0
0
0