Gratis verzending in Gemeente Venlo            Geleverd binnen 3 werkdagen

Nieuws        Over ons

San Marzano

Dé regionale trots van Puglia die van de geweldige druiven, iconische wijnen weet te maken.

Het wijnhuis San Marzano ligt vlakbij het centrum, van het gelijknamige dorp, San Marzano di San Giuseppe in Puglia. Midden in de fameuze DOP “Primitivo di Manduria” gelegen in de hak van Italië. Het klimaat is mediterraans met warme zomers en milde winters. Tevens waait er een warme Sirocco wind die samen met de zomerse hitte voor uitdagende omstandigheden zorgt. Echter een perfecte plek voor de productie van olijven en uiteraard druivensoorten als Negroamaro en Primitivo.

In 1962 werd San Marzano opgericht door 19 lokale wijnbouwers. Zij wilde met gezamenlijke kracht kwaliteitswijn maken die juist het typische karakter van de regio Puglia weergaf. Inmiddels is San Marzano uitgegroeid tot een coöperatie waarbij meer dan 1200 wijnboeren aangesloten zijn. Ieder produceert onder toezicht van de coöperatie de beste druiven. De wijngaarden liggen uitgestreken langs de kustlijn tussen de Adriatische en Ionische zee.

San Marzano beschikt over moderne en technisch hoogwaardig faciliteiten die de productie van grote hoeveelheden kwalitatieve wijn mogelijk maakt. Dit komt naar voren in het brede assortiment van evenwichtige wijnen met veel smaak en complexiteit. Zo produceren zij mousserende, witte, rosé en rode wijnen in verschillende prijsniveaus. Hun top wijn is de San Marzano, Primitivo di Mandurian Sessantanni. Een primitivo wijn gemaakt van de oudste wijnstokken van de coöperatie.

Het wijnhuis is niet alleen zeer populair in de regio Puglia maar ook ver buiten Italië. Jaarlijks ontvangen zij vele prijzen tijdens wijnwedstrijden vanuit de hele wereld.

+WINE werkt sinds haar oprichting veel samen met San Marzano en is inmiddels trotse ambassadeur. Vooral de prijs – kwaliteitsverhouding van de wijnen is onovertroffen. Die is echt top! Het is niet voor niets dat de San Marzano wijnen tot onze meest verkochte wijnen behoren. Het enthousiasme is nóg verder toegenomen na een kennismaking met de wijnmakers tijdens een bezoek aan het wijnhuis.

[products columns=”4″ attribute=”wijnhuis” terms=”san-marzano”]

Gratis verzending

Op alle bestellingen in Venlo of boven €150

Retourneren

14 dagen bedenktijd

Ruime collectie

Wijnen uit heel de wereld

100% Beveiligde betaling

Via iDeal